Hoe werkt een bovenooglidcorrectie?

Tegenwoordig wordt geen middel geschuwd om er lang jong uit te blijven zien. Men vindt steeds vaker en sneller de weg naar de plastisch chirurg. Bij een plastisch chirurgische ingreep denkt men al snel aan zeer ingrijpende behandelingen als een facelift of een borstvergroting waarbij de patiënt onder narcose wordt behandeld en het herstel enkele weken duurt. Maar ook een relatief simpele ingreep als een bovenooglidcorrectie kan er voor zorgen dat u er weer jaren jonger uitziet.

Maar hoe gaat een bovenooglidcorrectie nou precies in zijn werk? Als u een kliniek heeft gevonden waar u de behandeling uit wilt laten voeren, komt u eerst lang voor een gratis intake. Hierbij word eerst de eigenschappen van uw oog onderzocht op zaken al traanproductie en microscopische beschadigingen. Hieruit kan bijvoorbeeld blijken dat er na de ooglidcorrectie iets meer gedruppeld moet worden om de ogen vochtig te houden. Vervolgens krijgt u een gesprek met de plastisch chirurg die kijkt naar de elasticiteit van de huid en of met de behandeling het gewenste resultaat bereikt zal worden. De plastisch chirurg Daarnaast heeft u hierbij de gelegenheid om de plastisch chirurg alle vragen te stellen die u heeft.

Als uit de gratis intake is gebleken dat u geschikt bent voor een ooglidcorrectie kunt u een afspraak maken voor de daadwerkelijke behandeling. De behandeling zal plaatsvinden onder een plaatselijke verdoving, dit vinden sommige mensen eng maar hierdoor kunt u wel al na 2 uur weer naar huis. Nadat de verdoving is ingewerkt, wordt de huid schoon gemaakt met desinfecterend jodium. Daarna zal de plastisch chirurg het teveel aan huid en spier verwijderen. Als dit is gedaan, zal de chirurg de sneden netjes dicht hechten met een niet-oplosbare hechtingen, deze worden 7 dagen na de behandeling weer verwijderd.

Het resultaat van de behandeling is niet direct zichtbaar. De eerste paar weken zal het gebied nog opgezwollen en rood zijn. Om het ultieme resultaat te krijgen na een ooglidcorrectie, is goede nazorg van groot belang. We raden aan om de eerste paar dagen na de behandeling zoveel mogelijk ijs op het behandelde gebied te doen. Hierdoor zal de zwelling sneller verdwijnen en het uiteindelijke resultaat sneller zichtbaar worden. Na 7 dagen bespreekt u met de plastisch chirurg het resultaat en geeft zij nog wat laatste advies.